Blog Yazılarınız İçin Daha İyi Başlıklar Yazmanın 7 Kolay YoluYazılarınız pek okunmuyor mu? O zaman siz de blog yazılarınız için daha iyi başlıklar yazmanın 7 kolay yolu isimli makalemizi okuyarak ziyaretçilerinizin web sitenizde daha fazla kalmalarını sağlayabilirsiniz.

Bloglarınızın arama motorlarında ilk sayfaya çıkması kadar makalelerinizin de okunması son derece önemlidir tabi önce makalelerinizin tıklanması gerekir bunun için de öncelikle etkileyici blog başlıklarını oluşturmayı öğrenmeli ardından özgün ve ziyaretçilerinizin ilgisini çekecek makaleler yazmalısınız bu sayede hem sitenize gelen ziyaretçi sayısı artacak hem de ziyaretçilerinizin web sitenizde kalma süreleri de artacaktır bu saydıklarım ne kadar çok olursa web siteniz o oranda arama motorlarında daha hızlı yükselecektir.

İşte blog yazılarınız için daha iyi başlıklar yazmanın 7 kolay yolu konuları;

İşte Şimdi Blog Yazılarınız İçin Daha İyi Başlıklar Yazmanın 7 Kolay Yolu

1- Genel Değil Özel Başlıklar Kullanın

Genel Başlık: Anlamı çok geniş olup yazılan konuyla ilgili pek bir bilgi vermeyen başlık türüdür.
Özel Başlık: Anlamı çok dar olup yazılan konuyla ilgili daha fazla bilgi veren başlık türüdür.

Genel Başlık Örneği: 10 Köpek Cinsi
Özel Başlık Örneği: Evinizde Besleyebileceğiniz 10 Köpek Cinsi

Genel başlıkların kullanıldığı yazılar konuyla ilgili pek bir fikir vermediğinden dolayı ziyaretçiler tarafından pek tıklanmazlar ancak özel başlıkların anlamı daha dar olmakla beraber yazılan yazılar hakkında daha fazla bilgi verdikleri için ziyaretçiler tarafından daha çok tıklanırlar.

2- Başlığa Uygun Sayılar Kullanın

Yazı başlıklarını ilgi çekmenin yollarından biri de sayıları kullanmaktır ancak bazı durumlarda başlıklarda sayı kullanmak uygun olmayabilir ama uygun olan başlıklarda sayı kullanılması her zaman başlığın daha ilgi çekici hale gelmesini sağlamaktadır.

Aşağıda birkaç örnek gösterilmiştir;

Wordpressi Kurmayı Öğrenin.
Wordpressi 5 Adımda Kurmayı Öğrenin

Websitenizi Hızlandırmanın Yolları
Websitenizi %200 Hızlandırmanın Yolları

3- İfadelerinizi Daha Güçlü Hale Getirmek İçin Zarfları ve Sıfatları Kullanın

Okuyucuların yazılarınıza daha fazla ilgi duymasını sağlamak için daha güçlü ifadeler kullanmalısınız bu da demek oluyor ki başlıklarınızda mutlaka çeşitli sıfatları ve zarfları kullanmanız gerek.

Kullanılması gereken kelime grupları şunlardır:

Umut verici kelimeler;

Basit
Hızlı
Kolay
Etkili

Örnek: 3 Adımda Etkili Makale Yazmayı Öğrenin

Azlık çokluk belirten kelimeler;

Gizli
Az bilinen
Falanca kişiler size söylemez

Örnek: Uzman Bloggerlar Bunları Size Söylemez

Kişilerin konumlarını anlatan kelimeler;

Profesyonel
Uzman
Profesyonel gibi
Acemi

Örnek: Profesyonel Bloggerların Kullandığı SEO Siteleri

Kapsamlı kelimeler;

Epik
Nihai
Sadece
Tek

Örnek: Wordpress Öğrenmek İçin İhtiyacınız Olan Tek Klavuz

Tehlikelere karşı uyaran kelimeler;

Hata
Yanlış
Uyarı

Örnek: Makale Yazımında Sık Yapılan 3 Büyük Hata

4- Yanıltıcı Başlıklar Kullanmayın

Başlıklarınızda kesinlikle yalan, yanlış, aldatıcı ve abartılı kelimeler kullanmayın yoksa sitenize gelen ziyaretçileriniz başlığa uygun bir içerik göremedikleri zaman hızlı bir şekilde sitenizden çıkıp gideceklerdir bu da hem sizin ziyaretçi kaybı yaşamanıza hem de sitenizin ortalama kalma süresini düşüreceğinden dolayı seo anlamında arama motorlarında sıralama kaybetmenize neden olacaktır.

Arama motorları sizi sıralamaya sokarken öncelikle yazılarınızın ziyaretçilere fayda sağlayıp sağlamadığına bakarlar zaten yazılarınız bir fayda sağlıyorsa ziyaretçileriniz de sitenizde daha fazla zaman geçirecektir bu da sizin sitenizin arama motorlarında daha fazla yükselmesini sağlayacaktır bu yüzden yazılarınızı yazdıktan sonra önce başlığa bakın sonra da yazdığınız yazıya bakın başlıkla yazı uyuşuyor mu mutlaka kontrol edin.

Bloğunuza yazı yazarken her zaman en doğru ifadeleri kullanmaya özen gösterin.

5- Başlığı Çok Uzun Yapmayın

Başlığınızın uzunluğunun ne kadar olması gerektiği hakkında mutlak bir kural yoktur ama siz yine de gereğinden fazla uzun yapmamaya çalışın. Örnek verecek olursak mesela yazımızın başlığı olan blog yazılarınız için daha iyi başlık yazmanın 7 kolay yolu 50 karakter uzunluğundadır yani arama motorlarında tam olarak görünür ayrıca kısa bir tweet veya sosyal medya yayınına da sığabilir.

Bloğunuzdaki her bir yazınızın başlıklarını daha güçlü ifadelerle daha iyi hale getirmenin 7 kolay yolu gibi bir başlığın uzunluğu 103 karakter(harf sayısı) yani başlık çok uzundur ve bu başlık arama motorlarında tam görünmez üstelik sitenizin ziyaretçileri böyle bir başlığın çok uzun olduğunu görünce bu başlığın yazısının da aşağıya doğru çok uzun olabileceğini düşünerek başlığınıza tıklamayabilirler.

Yazı başlıklarının karakter sayısı 50 – 80 arası olmalıdır tabi bazı durumlarda burada belirtmiş olduğum karakter sayısından fazla bir başlığınız da olabilir ama önemli olan mümkün olduğunca yazı başlıklarını belirtmiş olduğum karakter sayısına göre yazmaya çalışmalısınız.

6- Ekstra Bilgi Eklemek İçin Köşeli Parantez Kullanın

Ziyaretçilerinize başlıklarla ilgi güzel bilgiler vermek için köşeli parantezler kullanabilirsiniz. Mesela bir video sayfası oluşturup çeşitli videolar yayınlayacaksınız diyelim başlığı yazı yanına köşeli parantez içerisinde video yazarsanız en azından o başlığa tıklayacak olan ziyaretçilere o sayfada videolar bulunuyor diye bir fikir vermiş olursunuz.

Aşağıda köşeli parantez kullanımıyla ilgili bazı örnekleri görebilirsiniz;

Wordpressi 10 Dakikada Kurmayı Öğrenin [Video]
SEO Nedir, Nasıl Yapılır? [Örneklerle]
Bloğunuzu 3 Adımda Kurmayı Öğrenin [Resimlerle]

Başlıklarınızda ekstra bilgi vermek için köşeli parantezler içerisinde kullanabileceğiniz bazı kelimeler şunlardır;

[Video]
[Videolu Anlatım]
[Örneklerle]
[Örneklerle Açıklamalar]
[Resimlerle]
[Resimlerle Açıklamalar]

Başlıklarınızda ziyaretçilerinize ekstra bilgiler vermeniz başlıklarınızın daha fazla tıklanmasına yardımcı olabilir.

7- Diğer Blogların Yazı Başlıklarını Değiştirin

Son olarak çok sevdiğim başlık oyunlarından biri de başka bir bloğun yazı başlığını yazacağım yazıya göre değiştirmektir.

Bir başlığı nasıl seçebileceğiniz ve üzerinde kendi başlığınıza uygun nasıl dönüştürebileceğinize dair örnek bir çalışma:

Orijinal Başlık: Başarılı Bir İş Adamı Olabilmenin 3 Temel Kuralı

Eğitim Bloğu: Sınavlarda Başarılı Olmanın 2 Temel Kuralı
Moda Bloğu: Doğru Giyinmenin 5 Temel Kuralı
Dekorasyon Bloğu: Oturma Odanızı İyi Dekore Etmenin 6 Temel Kuralı

Yazı başlıklarınızı daha iyi hale getirebilmek için ne gibi değişiklikler yapabileceğinizi sizlere örneklerle göstermeye çalıştım.

Siz de artık blog yazılarınız için daha iyi başlıklar yazmanın 7 kolay yolu isimli makalemi okuyarak daha etkili başlıklar yazabileceksiniz.

Pin It on Pinterest

Call Now Button